Gallerie Liefhertje en …

‘Daniela Larue’s kledingontwerpen worden bepaald door haar bijzondere gave om in authentieke stoffen en bestaande kledingstukken nieuwe ontwerpen en betekenis te zien.’

Liefhertje en de grote witte reus 2011


Door mee te doen aan een ‘speeddate for artist’

bij galerie Liefhertje en de grote witte reus….wat inhield dat je 5 minuten de tijd kreeg per keer om je werk te presenteren aan galerie houders, kunstenaars initiatieven e.d. Resulteerde bij mij in een solo tentoonstelling bij NP3 in Groningen en mocht ik mijn kleding ontwerpen bij Liefhertje presenteren en te koop aanbieden.

De eerste serie ontwerpen die ik in de galerie presenteerde was de upside down serie, na mijn artist in residence periode in India heb ik ook de eerste blok-print ontwerpen bij Liefhertje gepresenteerd.

 

serie jassen gemaakt van wollen heren pantalons

eerste serie ontwerpen met blok-print

Liefhertje 2011

Sinds jaar en dag struint Larue rommelmarkten af op zoek naar oude stoffen en kleding met een uitgesproken karakter die ze kan verwerken in nieuwe producten. Al tijdens haar opleiding werkt zij met stoffen in  metershoge installaties. In haar kledingstukken krijgen kenmerkende onderdelen zoals de bandplooi van een pantalon een totaal nieuwe functie. De herinnering aan het oorspronkelijke product blijft altijd overeind.

Slider