About

about ‘De collectie is een deel van mij. Er zit veel liefde in. Bij autonome kunst zijn we niet verbaasd als we de persoonlijk visie van een kunstenaar terugzien in zijn of haar werk. Misschien komt het doordat ik niet alleen kleding ontwerp maar ook beeldend kunstenaar ben, maar voor mij is mijn modecollectie zeker een vertaling van hoe ik in de wereld sta.’

‘Mijn ontwerpen kun je herkennen aan hun eenvoudige lijnvoering, het materiaalgebruik en de kleuren. Mijn kleding is nooit ingewikkeld, ik doe niet aan toeters en bellen. Ik breng de vormgeving zo veel mogelijk terug naar de kern. Elk ontwerp is simpel gebaseerd op de vorm van ons lichaam. Stijlvol en stoer, tijdloos en vrouwelijk.’

Elk kledingstuk is uniek

‘Veelal vormen coupons een uitgangspunt. Dan vind ik weer ergens een coupon van een prachtig geweven stof van hoge kwaliteit en dan reken ik meteen in mijn hoofd: daar kan ik precies nog zo’n heerlijk zomers blousje uit maken. Ik werk niet alleen heel graag met deze ‘reststoffen’ om hun unieke en originele waarde. De mix van gevonden oude stofjes met nieuwe stoffen van de rol is een bewuste keuze die bijdraagt aan een betere wereld. Materiaal niet weggooien maar er juist op innovatieve wijze een tijdloos, mooi ontwerp van maken daagt me als ontwerper bovendien extra uit.’

‘Mijn collectie bestaat uit unieke stuks is handgemaakt en betaalbaar. Draagbaarheid is prioriteit. Ik maak geen dingen die ik zelf niet zou dragen. Ik maak geen zogenaamde ‘verbloemende’ kleding maar mijn ontwerpen helpen wel de mooie vormen van een vrouwenlichaam goed uit te laten komen.’

Traditioneel hand block-printed

‘Tijdens mijn Artist in Residence periode in India, heb ik mij de traditionele block-print techniek eigen gemaakt. De houten blokken zijn traditioneel gemaakt, maar de prints zelf zijn dat zeker niet.

Ik heb een serie prints ontworpen op een behoorlijk onorthodoxe manier. Het zorgde eerst voor wat consternatie in de werkplaats in India, maar uiteindelijk zagen ook de mannen die me geweldig hebben geholpen wat mijn methode voor bijzondere prints opleverde. Ik ben nog steeds heel blij en dankbaar voor deze collectie block-prints. Hier kun je meer lezen over  mijn prints.’

De opzet van mijn website

Op deze website kun je mijn collectie bekijken, reserveren en op maat bestellen. We hebben de website zo ingedeeld dat je items die ik nu op voorraad heb, direct kunt reserveren. Deze items vind je in de Shop.

1. Shop | Reserveer direct

Daniela-Larue-collectie-op-voorraadHier zie je alle unieke ontwerpen die ik recent heb gemaakt. Het materiaal, de maat en de prijs staan bij elk item vermeld.
Deze items zijn nu op voorraad en kun je direct reserveren. Na je reservering neem ik binnen 48 uur contact met je op voor een afspraak. Je kunt het gereserveerde item passen bij mij in het atelier of bijvoorbeeld tijdens een aankomende beurs.

Ga naar de shop >>

2. Let’s make it | op maat gemaakt

Is van het model van jouw keuze net jouw maat niet op voorraad? Dan is het vaak mogelijk om het model op maat te bestellen.
Via het tweede gedeelte van mijn website Let’s make it kun je via mijn catalogus een gewenst model bestellen. Je kunt de verschillende ontwerpen bekijken. Per model staan de mogelijke maten erbij vermeld. Via een formulier kun je een afspraak maken. In mijn atelier kiezen we vervolgens samen de stof en kleur. Uniek en op maat gemaakt.

Ga naar Let’s make it >>